HTML

Kengurufold

Elmenybeszamolo Ausztraliabol

Friss topikok

  • albacomp: ??? nem látok friss híreket rólad, légyszí két sort írjál! Puszi Újpestről (2009.01.15. 13:20) part1
  • Squirrel nutkin: Orulok, hogy tetszenek:) Szerencsenk volt, mert amugy altalaban nappal elo sem jonnek az odujukbol... (2009.01.07. 02:29) part5
  • albacomp: De jó, hogy írtál, Laci már reklamált! Ezúton kívánok rengeteg sok mindent neked karácsonyra, ide ... (2008.12.18. 13:38) part4
  • albert: CSÁ FÉLTESÓ! :) na, jól kivitted a rokonságnak a szar időt :) itt nálunk most hétágra süt a nap:P ... (2008.12.01. 11:03) part2

Linkblog

part5

2008.12.12. 02:43 Squirrel nutkin

A mult heti programjaimrol...Pentek este vacsora a Vikings Clubs nevu sportklubban. Felig onkiszolgalo, menurendszerben mukodo, napi specialitasokat is kinalo etterem. Alatta, mellette oriasi sportpalyak, koztuk olyanokkal, amikrol eddig meg csak nem is hallottam, mint pl a Lawn Bowls:)(petanque-hoz hasonlo jatek). Amint megtudtam, az ehhez hasonlo sportklubok kedvelt helyek errefele, gyakran etkeznek itt csaladok, fokent egy-egy meccs elott. Mi egy kosarlabdameccs elott latogattuk meg a helyet, es tortenetesen azert pont ezt valasztottuk, mert az ut masik oldalan talalhato a stadion:)                         Southern Cross Stadium, a Tuggeranong negyedben, Canberra Transact Capitals(a helyi lanycsapat) vs Sea-Fm Townsville Fire. Bevallom, eletem elso kosarlabdameccse volt..nem is tudtam, hogy a labdajatekok kozul kosarlabdat nezni is elvezetes lehet:) mar pedig ez az volt, es nyertunk is, mindenki happyn tavozott:) ami meg kulon tetszett, hogy a hagyomanyos chips, csokik mellett, normal sultkrumpli is kaphato ilyen helyeken:))

A kosar is kedvelt sportag ezen a foldreszen, de a cricket, soccer, tenisz prioritast elveznek. Szamomra peldaul az is megdobbento informacio volt(hogy csak 1et emlitsek a sok kozul:), hogy egy cricket meccs 2-5 napig is eltarthat. Egy darab meccs?!? Hogy a szoszbe csinaljak, azt nem tudom, de azt hiszem elobb-utobb errol is beszamolok majd sajat elmenyek alapjan.

Teniszrol pedig egy kicsit bovebben, itt ugyanis tobb szemelyes tapasztalattal rendelkezem...itt Canberraban jellemzoen funek nevezett boritasu palyak vannak, amit ugy kell elkepzelni, mint egy greenset palya, zolddel es homokkal boritva. Ezt leszamitva pedig ami meg ujdonsag, hogy pl a hazunkhoz kozeli palyan klubtagnak kell lenni ahhoz, hogy jatszhass ott. A klubtagsag pedig annyit jelent, hogy 50-80aud eves tagdij elleneben hasznalhatod a palyakat, amikor csak akarod! (El tudnam viselni, ha otthon is lenne ilyen:)                                                                                          Szerencsem volt-az eddig csak filmekben latott- adogatogepet, un. Lobster-t is kiprobalni, (ami magyarul homart jelent:), es hihetetlen, mennyire jo:) Nyilvan vannak hatranyai, de ha mar az ember jatszik egy ideje, egy-egy utes, mozgas gyakorlasara szuper. Nekem bevalt, egyszeruen beleszerelmesedtem:)

Emellett szerdankent un.social tennis van, azaz a klubtagok kozul akinek kedve van, lejon, es a szervezo altal spontan kialakitott paros felallasokban 8 game-es paros meccseket jatszunk este 7-tol kifulladasig:) A nevebol adodoan is ez az egesz a mozgasrol, teniszrol, baratok talakozasarol, nem pedig a versenyrol szol. Es annak ellenere, hogy uj vagyok, illetve nem is ausztral, ugyanugy fogadnak, kedvesek, kozvetlenek, es milyen kicsi a vilag, kiderult, hogy az egyik sracnak a papaja magyar:)                                       Ugy altalonassagban mondjuk,amikor valaki megkerdezi, hogy honnan is jottem es valaszolok, bologatnak kedvesen, szinlelve, hogy persze, hogy tudjak hol is van, de valojaban maximum csak sejtesuk lehet. Igazsag szerint, sokan nem is tudjak, ha nem nagyon jartak kulfoldon,hogy letezik barmi is Ausztralian kivul(..na persze nemi tulzassal mondom ezt,csak hogy erzekeltessem a dolgot).

Culinaria Australia part2...Arnotts Tim-Tam, Marsmallow, Pavlova:nehany edesseg, amit az utobbi napokban megkostoltam:) Aki nem szeretei a kifejezetten gejl-edes dolgokat, annak nem ajanlom, a tobbieknek viszont egy probat mindenkeppen megernek:)                 Barbecue partiban is volt reszem, egyszeru,de tenlyeg nagyon finom dolgok, izles szerint, sausages,csirke,pulyka, marha,kinek mi a kedvence nemi krumplival, salataval, es ezernyi-fele szosszal.

Elokaracsonyi vacsorat is tartottunk tegnap egy horvat etteremben, mivel a nagyszulok korutra indulnak ma:). Egy kb 35 ferohelyes egylegteru helyseget kell elkepzelni, ahol a konyhat es etkezoreszt egy pult es lengoajto valasztja el egymastol. Jellegzetesen tengeri herkentyuk szerepelnek az etlapon, de szerencsemre sikerult talalni gombamartasos borjut, illetve nagy megleptesemre hazi keszitesu baklavahoz is jutottam az este soran:) A kiszolgalas 5os skalan 5+, az etelek is, az arak pedig abszolut megfizethetoek. Az egyetlen hatrany, hogy nagyon zajos, es kulonoskeppen megnehezitheti a kommunikaciot, ha nem az ember anyanyelven beszelnek:) Ezt leszamitva viszont kellemes este volt.

A ma esti programomat kovetoen pedig a helyi szorakoztatoipari-egysegekrol is bovebben be tudok majd szamolni...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kengurufold.blog.hu/api/trackback/id/tr39818359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondiano 2009.01.06. 12:29:17

Tündériek a wombatfotók, most láttam csak őket:)))) Mikor írsz megint? Csók: M

Squirrel nutkin 2009.01.07. 02:29:11

Orulok, hogy tetszenek:)
Szerencsenk volt, mert amugy altalaban nappal elo sem jonnek az odujukbol:)
Vszeg a 7en irok megint:)
puszi:Zs.
süti beállítások módosítása